Haz

4.Sınıflarımız mezun olmanın heyecanını yaşıyor. Emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür eder, öğrencilerimizin hayatlarında başarılar dileriz.

Haz

May

Mayıs ayının belki de en önemli günü kuşkusuz Anneler Günü'dür. Sabit bir tarihi olmamakla birlikte, tüm dünya ile birlikte her yıl 2.hafta Pazar günü kutlanır. Annemize ve ailemizdeki anne olan yakınlarımıza sevgimizi ve minnettarlığımızı ifade edebilmek için bir şanstır bu özel gün. Onların üzerimizdeki emeklerine karşılık bu özel günde onlara söyleyeceğimiz her tatlı söz, sevgimizi ifade eden sözler, samimi ve içten minnet cümleleri onları sonsuz mutlu edecektir.

TÜM ANNELERİMİZİN ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN.

Nis

Okul sürecinde ders saatlerinde düzenli olarak yaptığımız okuma saatleri , uzaktan eğitim sürecinde öğretmenlerimiz desteği ile evde devam ediyor. Öğrencilerimiz her akşam aileleri ile okuma yapıyor. Öğrencilerimizle birlikte okuyan velilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Nis

Mart ayında yaptığımız deneme sınavı sonuçlarında sınıf bazında ilk üçe giren öğrencilerimize ödüllerini verdik. Dereceye giren öğrencilerimizi ve katkıda bulunan öğretmenlerimizi tebrik ederiz.

Mrt

Kütüphaneler; bilginin muhafazası, bireysel ve toplumsal gelişim için fertlerin bilgi birikimini arttırarak yetişmesini sağlayan, düzenli okuma imkânı sunan kurumlardır.

Mrt

Okul müdürümüz Rıdvan BUMİN, sınıfları ziyaret ederek derlerin işlenişini denetledi.

Dinleyici olarak derslere katılan okul müdürü, ders sonrasında bazı konularda öğretmenlere rehberlik etti.

Görevini en iyi şekilde yerine getirmeye çalışan öğretmenleri tebrik eden müdürümüz, öğrencilere de başarılar dileyerek denetimlerini tamamladı.

Mrt

Orman Haftası okul panomuzu oluşturduk. Öğrencilerimiz bu kapsamda çiçekler, ağaçlar ve doğa ile iç içe oldular.

Mrt

Sayın İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Abdurrahim DEMİR, okulumuzu ziyaret ederek çalışmalarımızı yerinde takip etti. Öğretmenlerimizle bir araya gelerek sohbet etti. Azim oldukça başarının geleceğini belirten Sayın İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İlayda YILMAZ hocamıza Teşekkür Belgesi takdim etti.

Mrt

Çocukların nitelikli eğitimle buluşması için çalışan ve 26 yıldır 3 milyona yakın çocuğun hayatına dokunan TEGV'in(Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı), Eski Arçelikliler Derneği (EAD) ve Arçelik iş birliğiyle yürüttüğü 'Yeni Dünya' kampanyasına gelen bağışlar, bu kez Savurlu çocukları sevindirdi.

Kampanya kapsamında Mardin – Savur Başkavak İlkokulunda eğitim gören öğrencilere  tabletler dağıtıldı.

Savur İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanı Sayın Muhammed KAYA , İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Abdürrahim DEMİR,  TEGV Mardin Savur Öğrenim Birimi Abdulgani Aras Etkinlik Merkezi yöneticisi Gülşen KAYA TIRPAN'ın katılımıyla gerçekleşen dağıtımda, tabletlerini kavuşan çocukların mutlulukları gözlerinden okunuyordu.

Öğrenciler, kendilerine dağıtılan bu tabletlerle hem Milli Eğitim Bakanlığı'nın verdiği derslere hem de Fen, Matematik, İngilizce, Bilişim, Okuma, Sosyal-Duygusal Öğrenme Etkinliklerinin bulunduğu TEGV uzaktan eğitim platformuna ulaşabilecekler.

TEGV'e ve TEGV ilçe koordinatörü Gülşen KAYA TIRPAN'a okulumuza verdikleri destekten dolayı teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuzda öğretmen ve öğrencilerimizin hazırladıkları 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma programı düzenlendi.18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı okulumuz öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı güzel bir organizasyonla gerçekleştirildi.

Mrt

Okulumuzda 12 Mart İstiklal Marşını kabulü kutlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşından sonra günün anlam ve önemini belirten yazılar ve şiirlerle program devam etti. Kurtuluş Savaşının kazanılacağına olan inancı, Türk askerinin yürekliliğinin ve özverisinin, Türk ulusunun bağımsızlığına ve vatana bağlılığının dile getirdiği marşımızı öğrenciler sahneledikleri orotorya ile bir kez daha dile getirdiler. Program İstiklal Marşının kabul ediliş öyküsünün heyecanlı bir şekilde okuyuşuyla sona erdi. Türk Kurtuluş Savaşının en çetin döneminde, bir millî marşa duyulan gereksinmeyi göz önüne alarak yazılan ve bizlere armağan edilen bu milli marşı, öğrencilerimiz hep bir ağızdan coşku ve gururla okuyarak Mehmet Akif Ersoy'u saygıyla andı.