MARDİN / SAVUR - Başkavak İlkokulu

Mrt

Sağlıklı ve huzurlu bir hayat sürebilmek için yeşili ve yaşamı seçelim... Yeşilay Haftası kutlu olsun!

Şbt

Derste Öğren Teneffüste Eğlen Projemiz kapsamında her hafta Perşembe günleri teneffüs ve öğle aralarında öğrencilerimizin öğretmenleriyle birlikte etkinlik gerçekleştirmeleri amacıyla şarkılar açarak eğlenmelerini sağlıyoruz. Çocuklarımız okulda hem eğleniyor hem de öğreniyorlar.

Şbt

Okulumuzda her gün birer saat kitap okuma saati gerçekleştiriyoruz. Öğrencilerimize okuma alışkanlığını kazandırarak okuduklarınıdan anladıklarını arkadaşları ve öğretmenleri ile paylaşma imkanı oluşturuyoruz.

Şbt

Ocak ayı deneme sınavında dereceye giren her kademedeki öğrencilerimizi ve öğretmenlerini tebrik ederiz. Öğrencilerimize ödüllerini verdik.

Şbt

Trafik Güvenliği konulu resim yarışmasında ilçe birincisi olan öğrencimiz Viyan DOĞAN'ı ve öğretmeni Hilal BAŞKENT BAYCAN'ı tebrik ederiz.

Ock

TEGV sayesinde öğrencilerimiz Eğlen,Öğren ve Hijyen Etkinlikleri ile buluştular. Öğrencilerimize uymaları gereken kurallar anlatıldı. Diş fırçalama,el yıkama gibi konuların ne kadar önemli olduğu belirtildi. Bilgilendirme kitapları, eşleştirme broşürleri , diş fırçaları ve diş macunu dağıtıldı. Katkıda bulunan TEGV'e ve etkinliği gerçekleştiren öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Ock

Ara

Birleşmiş Milletler tarafından engellilerin toplumsal yaşama tam ve diğer bireylerle eşit katılım sağlanmalarına ilişkin çalışmalar yürütülmüştür. Bu kapsamda engellilerin sorunlarına dikkat çekmek ve onları daha iyi anlayabilmek için 3 Aralık, 'Uluslararası Engelliler Günü' olarak ilan edilmiştir. Ülkemizde de çeşitli etkinlikler düzenlenerek eğitim, sağlık, çalışma hayatı gibi alanlarda fırsat eşitliği sağlanması ve farklılıklara saygı gösterilmesi, mekânsal erişim yanında teknoloji ve bilgiye erişimin bu bireyler için ne kadar önemli olduğuna dikkat çekilerek toplumsal farkındalık oluşturulması amaçlanmıştır.

Unutmayalım ki engellilik birey ve ailesi için zorlu yaşam koşullarını beraberinde getirmekte ve onların yaşadığı sorunlarla baş etmeleri sürecinde bizlere görevler düşmektedir. Bu nedenle her alanda onların yaşamlarını kolaylaştırmak, yılın her günü onları anlamak için her gün birlikte çalışalım.

Hoşgörü, sevgi ve saygıyla daha güçlü bir ülkede hep birlikte yaşamı kucaklayalım.

Kas

Mehmet Veysi Erdem Kızılay Anaokulu açılışı için köyümüze teşrif eden Son Başbakanımız Sayın Binali YILDIRIM'ın eşleri Sayın Semiha YILDIRIM Hanımefendi ve Sayın Valimiz Mahmut DEMİRTAŞ okulumuzu ziyaret ettiler. öğretmenlerimize öğretmenler günü vesilesiyle hediye vererek öğretmenlerimizle sohbet ettiler.

Kas

Okulumuz öğrencilerinin hazırladığı etkinlikler ile öğretmenler gününü kutladık. Tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun.

Okulumuz 4-A sınıfı öğrencisi Yakup BAYRAK Öğretmenler Günü Resim Yarışmasında ilçe birincisi oldu. Öğrencimiz İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Abdurrahim DEMİR'den ödülünü aldı. Öğrencimizi ve emeği geçen öğretmenimizi tebrik ederiz.

Kas

Öğrencilerimiz Savur da TEGV'e giderek etkinlikler gerçekleştirdiler. Robotik Kodlama, ebru sanatı çalışmaları ve kitap okuma saati yaptılar. Sayın Valimizin eşi Hanımefendi Beyhan DEMİRTAŞ öğrencilerimizi ziyaret ederek çalışmalarını inceledi. İlgilerinden dolayı kendisine teşekkür ederiz. TEGV müdürü Gülşen KAYA TIRPAN'a da öğrencilerimize desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.