eTwinning Yedi Bölge Yedi Renk Projemiz

Okulumuz 3 -A sınıfı öğrencileri öğretmenleri İlayda Yılmaz ile birlikte Yedi Bölge Yedi Renk projesine dahil oldu.

Çocuklar, ülkemizin her bölgesini gezip tanıma imkânına sahip olamayabilir ama ya onlar için herhangi bir şehrin görülecek yerlerini, oralara özgü yemeklerini, yöresel oyunlarını tanıtan akranları olsa o şehri tanımak daha eğlenceli olmaz mıydı? Projemizde; yaşadıkları şehrin belli başlı özelliklerini fotoğraflayıp arkadaşları için tanıtan öğrencilerin çalışmalarını basılı bir dergide paylaşmayı hedefliyoruz.Yaşadığımız şehri tanıtarak ve diğer şehirlerin belli başlı kültürel, tarihsel vs. özelliklerini öğreneceğiz.

Proje ortağı olan sınıfların katılımcıları önce yaşadıkları çevreyi sonra uzak bölgeleri farklı bir açıdan görme fırsatı bulacaklar
Yaşadıkları çevreye karşı farkındalıkları artacak.
Farklı yerleri görme, tanıma istekleri oluşacak.
Öğrenciler deneyimlerini paylaşma imkânına sahip olacaklar.
Proje bitiminde toplanan verilerin dergi olarak basılacak.
Kendileriyle benzer yaş grubu öğrencilerin farklı mekânlarda aynı amaç için emek harcadıklarını ve yalnız olmadıklarını görebilecekler.

Projeyle beraber yaşadığımız şehir Mardin'in ; kültürel özelliklerini, tarihini, yemeklerini ve diğer bütün güzelliklerini diğer şehirdeki öğrencilerimize en güzel şekilde tanıtacağız.

01-12-2020

Yayın: 01.12.2020 - Güncelleme: 19.12.2020 21:42 - Görüntülenme: 321